Så var vi igang igjen!

Etter et par års fravær, er Lundegrend.no stablet på bena igjen, da det nylig ble klart at nettadressen, som de siste årene har fristet tilværelsen som gissel hos domenehaier, atter var tilgjengelig.

EARLY DAYS: Lundegrend.no i en svært tidlig inkarnasjon, våren 2010 (klikk på bildet for større gjengivelse).
EARLY DAYS: Lundegrend.no i en svært tidlig inkarnasjon, våren 2010 (klikk på bildet for større gjengivelse).

Da gjaldt det å handle, før gudene vet hvem satte kloa i den igjen, og vips: Lundegrend.no er gjenoppstått, med enkle og forholdsvis raske midler.

I motsetning til forrige gang, er ambisjonsnivået lagt på et ytterst komfortabelt nivå, med høy grad av automatisering, der bilder og nyheter hentes, svært så automagisk, fra Instagram og nettstedets egen Facebook-side, i tillegg til at vi tar høyde for at eiendomsannonser, med samme grad av automagi, mates direkte inn fra Finn.nos eiendoms-database, forutsatt at nøkkelordet «Lundegrend» er inkludert (dette siste fordrer imidlertid en smule samarbeid fra Schibsted-kanten).

Ikke helt vedlikeholdsfritt

På den måten sikrer vi ett fast sted for statisk bygdeinformasjon – og løpende nyheter fra tredjepart, uten at det løftes så mye som én lokal finger. I tillegg vil det naturligvis bli mulig å publisere saker direkte på nettstedet, så helt vedlikeholdsfritt blir det ikke.

Nå som verden dessuten er blitt så mobil, er det forresten noe av en fryd å kunne fortelle at nettstedet nesten fungerer bedre på mobil enn på PC, selv om det også virker der. I tillegg er det selvfølgelig også optimalisert for nettbrettene, og skulle dermed gjøre jobben like godt, hvilket Internett-maskineri du måtte holde deg med.

Menyen finner du bak «hamburger-knappen» oppi toppen (til venstre på PC, på midten på mobil).